Goedkoopste motorverzekering

De vraag die veel eigenaars van een motor zich stellen is of er wel zoiets bestaat als een goedkoopste motorverzekering. Natuurlijk is het zo dat de prijs van een motorverzekering eigenlijk niet bij wet werd vastgesteld. Dat wil zeggen dat verzekeraars binnen bepaalde grenzen zelf kunnen beslissen welke premie ze voor hun motorverzekering vragen. Dit geldt in zekere zin zelfs voor de zogenaamde WA-verzekering. De WA-motorverzekering is een verzekering die u voor uw motor kunt afsluiten, maar waarbij enkel en alleen de schade aan het voertuig van derden wordt ingedekt. Met andere woorden, wanneer u een ongeval heeft en er ook schade aan uw eigen motor is (wat toch wel zeer waarschijnlijk is), dan is deze schade niet ingedekt. Wel is het zo dat de WA-verzekering binnen de beschikbare motorverzekeringen veelal de goedkoopste is.

Niet iedereen heeft echter voldoende aan een WA-motorverzekering en dan kan het idee al snel gaan spelen om een beperkt of full casco motorverzekering af te sluiten. Dit is natuurlijk mogelijk, al dient u dan wel rekening te houden met een hogere kostprijs. De goedkoopste motorverzekering zult u dan niet afsluiten, maar wel kunt u de goedkoopste mogelijkheid binnen de door u gekozen formule afsluiten. Het is bijvoorbeeld perfect mogelijk dat de beperkt casco motorverzekering bij verzekeraar A veel goedkoper (of juist veel duurder) is dan bij verzekeraar B. Door goed de verschillende mogelijkheden met elkaar te vergelijken kunt u er relatief snel achter komen wat voor u nu precies de goedkoopste motorverzekering is.

Zoals u kunt zien is de goedkoopste motorverzekering een relatief begrip. Natuurlijk kunt u er automatisch voor kiezen om de WA-motorverzekering af te sluiten, maar dit is lang niet voor iedereen de beste keuze. Goed, u heeft dan in theorie wel de goedkoopste motorverzekering afgesloten, maar wat wanneer u eigenlijk nood had aan een beperkt of full casco motorverzekering? In dit geval is het vooral noodzakelijk om te proberen na te gaan welke beperkt of full casco motorverzekering bij welke verzekeraar het goedkoopst is. Ook op die manier kunt u dus de goedkoopste motorverzekering vinden en afsluiten.